top of page

Ruth & Ulaş’s Destination Wedding | Dalyan Bungalow, Ortaca, Muğla

Herkese selam!

2022 düğün sezonunun başlangıç dönemlerinde çektiğim ve benim için anlamı büyük olan bir düğünün hikayesini anlatmak istiyorum.


Ruth ve Ulaş bana web sitem üzerinden ulaştılar. İlk görüşmemizden itibaren birbirimize çok ısındık diyebilirim. Düğünden önce Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda bir çift çekimi yapmaya karar vermiştik. Bu çekim hem birbirinizi daha iyi tanımamızı hem de hem de kaynaşmamızı sağladı. Açıkçası benim için harika bir deneyimdi! Düğün fotoğraflarına geçmeden önce bu çekimden birkaç kareyle başlamak istiyorum.












Ulaş yüksek lisans programı için ülkemizden San Diego'ya yerleşmiş ve Ruth ile orada ortak arkadaşlarının doğum gününde tanışmışlar. Tanışma hikayeleri ise hem çok romantik hem de bir o kadar ilginç.

Kahramanlarımızın kendi anlatımlarına göre; Ruth, Ulaş'ın sıcak ve samimi doğasına hayran kalıyor ve aynı hafta onu rüyasında görüyor. Rüyasında bulaşık yıkarken Ulaş ona arkasından sarılıyor ve pencereden süzülen ışık tüm odayı kaplıyor. Tıpkı bir film sahnesi gibi değil mi?


Yazının devamı fotoğrafların altında…









Ruth çok etkilenmiş olacak ki bir sonraki karşılaşmalarında Ulaş'a sarılıp ona rüyasını anlatıyor. Ardından ilk buluşmalarında gün batımında piknik yapmaya gidiyorlar ve kumların üzerinde uyuyakalana kadar sohbet ediyorlar. Bu buluşma tam 9 saat sürüyor.

O zamandan beri hiç ayrılmıyorlar. Her zaman beraber seyahat ediyor, yeni maceralara atılıyor ve büyük hayaller kuruyorlar...

Gelelim düğün törenine...


Çiftimiz tatil için Türkiye'ye geldiklerinde düğünlerini burada yapmaya karar vermişler. Aile ve yakın arkadaşlar arasında gerçekleşecek küçük bir nikah töreninin ardından samimi ve eğlenceli bir after party planlamışlar. Mekan olarak Muğla'da Dalyan Nehri'nin kıyısında bulunan, son derece sıcak bir ortam olan Dalyan Bungalow'u seçmişler. Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz üzere, düğünden bir gün önce Kaunos Antik Kenti'nde harika bir çift çekimi yaptık. Ruth ve Ulaş'ın aralarındaki güçlü sevgi bağına ve bitmeyen enerjilerine hayran kalmamak elde değil gerçekten.


Nikah bir şaman tarafından kıyıldı ve bu şaman aynı zamanda Ulaş'ın en yakın arkadaşıydı. Bu durum töreni çok daha anlamlı kılıyor tabi. Tören başlamadan önce tüm konuklar çift için en güzel dileklerini büyük bir şarap kadehinin içine doldurdular. Tören alanına Ruth en yakın arkadaşlarıyla, Ulaş ise anne ve babasıyla beraber yürüdüler. Tüm konukların gözünden aynı heyecan ve mutluluk okunuyordu. Tabi bu hislere merak duygusunu da ekleyebiliriz. Acaba çeşitli ritüellerle dolu bu törende bizi neler bekliyordu?


Yazının devamı fotoğrafların altında…














Çiftimiz birbirlerine yeminlerini okuduktan sonra, o kocaman kadehe dolan şarabı birbirlerine içirdiler. Nehire birer dilek taşı fırlattılar. Ardından kadeh bir parça beze sarıldı, kırması için Ulaş'ın ayağının altına konuldu ve hep bir ağızdan gelen o ses: Mazel Tov!

Konukların arasından alkışlar eşliğinde koşarak evliliklerinin ilk 8 dakikasını baş başa geçirmek üzere odalarına gittiler. Hangi kültüre ve inanışa ait olursa olsun bu tarz ritüelleri kaydetmeyi seviyorum. Çünkü her düğünü benzersiz kılan en doğal anlar, bu ritüeller esnasında fazlasıyla ortaya çıkıyor.


Yazımı bitirirken, sizleri Ruth ve Ulaş'tan gelen samimi teşekkür notuyla ve fotoğrafların geri kalanıyla baş başa bırakıyorum. Buraya kadar geldiyseniz ve hikayemi beğendiyseniz çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın!


Furkan.


“Sana ne kadar teşekkür etsek az, seni uzun zamandır tanıyormuşuz gibi arkadaş canlısıydın. Tatlı, heyecanlı ve sanatsal açıdan meraklıydın. Bütün bir hafta sonunun enerjisini yakalamışsın, fotoğraflara her baktığımızda aynı muhteşem duyguyu yaşıyoruz. Eşsiz bir sanatla yaklaştın, bize sadece hatırlayabileceğimiz anılar değil, aynı zamanda yeniden yaşayabileceğimiz bir hikaye verdin.” Ruth & Ulaş.
















75 görüntüleme0 yorum
bottom of page